Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Γιατί να μην γίνει π.χ. το «Τουρίστ» φοιτητική εστία; Για τα υπόλοιπα η Πάτρα και η Αθήνα αποφασίζει;

Στην σχετικά ήσυχη και κάποιες φορές μονότονη ζωή της πόλης μας, εμφανίστηκε το κίνημα των φοιτητών του ΔΕΑΠΤ και ΔΠΦΠ, τμημάτων ΑΕΙ που λειτουργούν στο Αγρίνιο.  Ομολογουμένως ήταν το πιο υγειές κίνημα που εκδηλώθηκε στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια. Αιτήματα με απόλυτη λογική, προτάσεις  που αφορούν τη ζωή νέων ανθρώπων, χωρίς να νικούν στο τέλος ιδεολογικές-πολιτικές προσμίξεις και απκκλίσεις.
Η αλήθεια είναι ότι οι παραπάνω σχολές δεν έχουν ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα. Οι φοιτητές φυσικά και το αντιλαμβάνονται.
Το θέμα έχει δύο σκέλη.  Την τοπική κοινωνία. Τώρα πρέπει η τοπική κοινωνία να στηρίξει τον αγώνα των φοιτητών στα Επαγγελματικά Δικαιώματα. Αυτό είναι το Α και το  Ω της λειτουργίας Πανεπιστημίων. Θα ήταν πολύ γενναίο από την τοπική κοινωνία να βρει τώρα κτίριο και ας αφήσει τα λόγια.
Τόσοι χώροι υπάρχουν. Το παλιό ξενοδοχείο «Τουρίστ» για παράδειγμα έστω και προσωρινά. Εμπρός λοιπόν, τι κάνουν οι αρμόδιοι που εμπλέκονται σε μια τέτοια απόφαση; Ιδού η ρόδος, να κλείσουν επιτέλους στόματα.
Το δεύτερο σκέλος αφορά κάποιους ηθικούς αυτουργούς. Που είναι όλοι αυτοί που ενώ υπόσχονταν επαγγελματικά δικαιώματα, τώρα εξαφανίστηκαν;
Σιγά σιγά μετά το Αγρίνιο, να αποκτήσει σειρά η Πάτρα και η Αθήνα, όπου είναι εφικτό, για σειρά διαμαρτυριών. Κανένας δεν είναι άμοιρος ευθυνών και οι ευθύνες πρέπει να ζητηθούν στα κέντρα των αποφάσεων.
agrinio news


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου